Андрій Яценко, засновник та гітарист відомого українського рок-гурту Green Grey, відомий також як Дизель, і досі не перейшов на українську мову у своєму публічному висловлюванні, на відміну від багатьох своїх колег.

Музикант, який вступив до лав ЗСУ на початку масштабної війни, визнає, що він намагається перейти на українську, але має труднощі з побудовою речень та логічних зв'язків.

Однак Дизель визнав, що останні 15 років він спілкується українською зі своєю дружиною вдома. Про мовні питання та скандальні висловлювання колишньої депутатки Верховної Ради України Ірини Фаріон музикант поділився в інтервʼю Славі Дьоміну на його YouTube-каналі.

"Я стараюся, правда. Але вже після другого питання переключаюся на російську, щоб точніше передати свою думку. Форма висловлення, до якої я звик у своїх думках, не зовсім підходить українській. Тому я вчуся вибудовувати думки українською, а не саму мову. Українську я знаю добре", – зазначив Дизель.

Популярні статті зараз

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Все новости

На питання про написання пісень, артист відповів, що займається музичною частиною, а його гітара "грає українською". Що стосується текстів, Дизель лише пропонує ідеї. Дьомін зазначив, що Дизель став другим за майже два роки гостем, який спілкується російською мовою. Першою була російська телеведуча Тетяна Лазарєва.

Щодо заяв Ірини Фаріон, яка стверджувала, що не може вважати російськомовних захисників України справжніми українцями, 53-річний музикант, який у 2022 році підписав контракт із ЗСУ, рішуче засуджує таку позицію. "Останні кілька тижнів журналісти намагаються взяти від мене коментар щодо Фаріон... Ми змінюємося, звісно, війна змінила всіх нас. Раніше Фаріон видавалася фріком... Я проти такого радикалізму. Нічого додати до слів хлопців з "Азову" чи волонтерів. Я радий, що нарешті в таких справах ставлять крапки. Такі дії лише розділяють країну", – висловився Дизель.

Музикант також зазначив, що вдома він вже 15 років спілкується українською зі своєю дружиною. "Ми з дружиною російськомовні, але останні 15 років розмовляємо українською, коли ми вдвох. Це легко і приємно. Українська мова в побуті краща для спілкування, але коли виходжу на вулицю або зустрічаю людей, якось не можу переключитися, щоб висловити свою думку", – додав лідер Green Grey.