24-річна Гарлі Уотсон з Англії поділилася своїм страшним досвідом, що стався після звичайного візиту до косметолога. Молода жінка зазнала важкої алергічної реакції після процедури, яка передбачала застосування сироватки для зміцнення вій, методу, популярного серед знаменитостей на кшталт Кім Кардашьян, і часто згадуваного у соціальних мережах під хештегом #lashserum.

У квітні 2021 року Гарлі вирішила допомогти подрузі, яка навчалася на косметолога, і погодилася на процедуру. Після того, як тест на алергію не виявив реакції протягом 48 годин, подруга нанесла Гарлі сироватку для зміцнення вій та брів, вартістю близько 45 фунтів, і провела хімічну завивку вій за 15 фунтів. «Результат мені сподобався. Мої вії виглядали чудово. Подруга ретельно дотримувалася інструкцій», — згадувала Гарлі.

косметична процедура зруйнувала життя дівчини
косметична процедура зруйнувала життя дівчини

Проте протягом наступних 48 годин у Гарлі почали свербіти та слізнитися очі. «Я знала, що після деяких процедур очі можуть свербіти, але до кінця дня мої очі набрякли, а висип навколо очей став інтенсивнішим. На наступний день я прокинулася і була жахлива. Моє обличчя виглядало, ніби я була на боксерському рингу. Вокруг моїх очей з’явилися великі червоні кола», — розповіла Гарлі.

Тоді мама подруги Гарлі відвезла дівчину до відділення швидкої допомоги. «Я ледве могла відкрити очі, а моє зір було розмите. У той момент реакція поширилася на все моє обличчя, у мене навіть на губах з’явився висип. Біль була неймовірною. У мене було відчуття, наче хтось потер моє обличчя наждачним папером. Це була агонія. Лікарі призначили антигістамінні препарати та порадили використовувати водяний крем, щоб спробувати зменшити почервоніння. Вони більше нічого не могли зробити», — зазначила Гарлі.

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Все новости

косметична процедура зруйнувала життя дівчини
косметична процедура зруйнувала життя дівчини

Гарлі довелося взяти двотижневу відпустку на роботі, де вона працювала перукарем. Вона розповіла, що майже не спала через постійний свербіж та біль. Коли вона змушена була повернутися на роботу, набряк та висип на її обличчі все ще були помітними. «Клієнти, перелякані моїм виглядом, почали шукати виправдання, щоб не зустрічатися зі мною. Я пояснила, що це алергічна реакція, але деякі мені не повірили», — розповіла вона.

Два роки після інциденту Гарлі все ще продовжує боротися зі своєю страшною проблемою та приймає ліки. Дівчина додала: «Після лікування моя шкіра перетворилася на кошмар. Коли я думала, що реакція почала покращуватися, на роботі сталася чергова атака. Я працювала з новою фарбою для волосся, і через кілька годин мої очі знову перетворилися на великі червоні круги. Я змушена була звільнитися. Я відвідала свого лікаря, і ми обговорили хімічні речовини, що використовуються в засобах для догляду за віями, і нові продукти, які я використовувала на роботі. Нова фарба мала ті ж формули, що і засоби для догляду за віями, які, як виявилося, зруйнували мою імунну систему. Мій лікар підтвердив, що у мене розвинулася алергічна непереносимість хімічних речовин».