Працівники правоохоронних органів розкрили та припинили дію злочинної схеми привласнення та продажу військового майна однієї з бригад територіальної оборони в Києві, повідомляє Державне бюро розслідувань.

Організована злочинна група складалася з військовослужбовців, які відповідали за списання військового майна, та цивільних осіб, що займалися його подальшим продажем.

Одним з цивільних осіб, який мав вплив на певних військовослужбовців, був організатор злочинної схеми. Він викрадав з частини різне військове майно, таке як бронежилети, шоломи, зимові та літні комплекти одягу, взуття тощо. Украдені речі зберігались на імпровізованому складі в гаражному приміщенні в Києві.

Сума вкраденого становить щонайменше 3,6 млн гривень, проте точна сума буде визначена після проведення слідчих процедур та експертиз.

Під час обшуків правоохоронці виявили великі кількості військового майна, яке члени групи планували продавати через інтернет-майданчики. Вони вирізали бирки, що підтверджували, що майно є власністю Збройних Сил України та не призначене для продажу.

Популярні статті зараз

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

Все новости

Організатора та двох учасників схеми затримано "на гарячому" під час продажу військового майна на суму понад 2 млн гривень зі знижкою майже 50%.

Затриманим пред'явлено підозру у привласненні військового майна, вчиненому в умовах воєнного стану, організованою групою, зі зловживанням службовим становищем. Це кримінальне правопорушення передбачено частинами 3, 5 статті 27, частиною 3 статті 28 і частиною 4 статті 410 Кримінального кодексу України.