Леонід Ярмольник - один із найвідоміших та авторитетних артистів в Росії та колишньому Союзі. Незважаючи на свій талант та вплив, актор досі не отримав жодного державного звання.

У 1994 році, коли Ярмольнику виповнилося 40 років, йому хотіли присудити звання "заслуженого артиста", проте відомості відмовився від такої честі. Ще через 10 років, з нагоди свого 50-річчя, Леоніду Ісааковичу пропонували відразу присудити звання "народного", проте актор знову відмовився від нагороди.

22 січня зірка "Майстра і Маргарити" відзначив 70-річний ювілей. На одному із заходів, присвячених цій події, журналісти поцікавилися у актора, чому у нього так і немає звання, якого він давно заслужив.

"Це звання обесцінилося. Сьогодні воно нічого не значить. Народні артисти для мене - це Юрій Васильович Яковлєв, Михайло Олександрович Ульянов, Євген Олександрович Євстигнєєв. А сьогодні всі народні артисти, куди не подивися. Я вважаю, що якщо артисти чимось можуть вистрибувати, то це ставкою за зйомочний день", - прокоментував своє ставлення до сучасних артистів Ярмольник.

Прикладом для наслідування в цьому плані для Ярмольника є Володимир Висоцький, який отримав свою єдину державну нагороду лише після смерті. Він був справжнім "народним" і не потребував жодних офіційних доказів.

Популярні статті зараз

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

"Висоцький був без звання, тому що він Висоцький, тому що грає в Театрі на Таганці. І він помер просто артистом. Державну премію він отримав посмертно", - підкреслив Леонід Ярмольник.

Зазначимо, що з початком повномасштабного вторгнення російської армії в Україну багато російських артистів залишили країну. Зараз у Государственній Думі тривають обговорення щодо позбавлення їх звань та навіть заборони на участь у соціальних мережах.